Hogyan működik a Sportélet.hu

 Túrákat jelölünk ki, amiket mindenki kedve szerint teljesíthet. Jelenleg gyalog, kerékpártúrák, futás, roller és görkorcsolya érhetőek el, ez gyerekek és felnőttek részére is elérhető. Nyitottak vagyunk más sportok irányába is, de idő és pénz kell ahhoz, hogy tovább tudjunk majd lépni.  A túrák teljesítése után itt a weblapon betudjuk jelölni, hogy teljesítettük a túrákat. Ehhez némi igazolásra is szükség van, vagy fotóval (kezdőponton valamint végponton fotó, valamint a túra leírásnál még lehet helyszín ahol szükséges fotó). Vagy gps álltal rögzített útvonal linkje, erre több alkalmazás is létezik (pl: strava).  A túrák teljesítése után pontokat kapunk, amik az útvonal hosszától és annak nehézségétől függ.  Elért pontok után kitűzőt kapunk (leírás jelvényeknél). Valamint túra igazoló kártyát is kapunk, egy túrán akár többet is (leírás kártyáknál). 


 


Regisztráció

 Az oldal használatához regisztráció szükséges. Csak néhány alap adatra van szükségünk, név, postacím (jelvények és kártyák postázásához, nem kötelező a megadásuk), születési dátum (kategóriák miatt van rá szükség), emailcím.


Személyes adatokat senkivel nem osztunk meg, azt harmadik fél részére nem adjuk ki. Az oldalon megadott adatokhoz csak Nagy Attila fér hozzá és felel biztonságukért. Regisztráció törlése bármikor kérhető, ekkor minden személyes adatot törlünk adatbázisunkból. Weboldalunkon csak a felhasználó neve látható, más személyes adathoz semelyik felhasználó nem fér hozzá. Fotó is feltölthető a profilodhoz, azt bármikor törölni tudod azonnal. 


Nagy Attila elérhetősége: Tel: 20-93-111-82 


A regisztráció és az oldal alapfunkcióinak használata is ingyenes. Teljesítheted a túrákat, gyűjtheted a pontokat. 


Túra

A túrák közül kitudjuk választani a nekünk tetszőket. Ezek átkerülnek a profilunkba a teljesítésre váró túrák közé. A túra teljesítése után ebből a menüpontból tudjuk a túrákat készre jelenteni. Admin jóváhagyás után pedig bekerül a teljesítmény adataink közé, valamint elérhető a hozzá tartozó kártya, vagy megszerzett kitűző. A kártyák és kitűzők megvételét felajánlja a készre jelentés után, a profilodban jelenik meg, ott tudod megrendelni vagy elutasítani. FONTOS, ha elutasítod, utána már nincs lehetőséged megrendelni, ez a sorszámozás miatt van így beállítva.


Jelvények

 Ezek elért pontszámhoz vannak kötve, amik a túrák teljesítésével szerezhetők. Egy túra többször is teljesíthető, de minden újabb teljesítéskor csökken az elérhető pontszám (-10%). Amelyik túra mindkét irányba teljesíthető ott először mindkét irányért teljes pont jár. Jelenlegi ponthatárok. A pontok külön gyűlnek a gyalog és kerékpártúrákon. Tehát gyalogtúrán csak a gyalogtúra jelvényhez szükséges pontok gyűlnek. A ponthatárok viszont megegyeznek.


Miután valaki betölti a 18. évet, felnőt jelvényeket kapja. Pontjai nem vésznek el, az addig összegyűjtött pontszámának megfelleő felnőtt jelvényt kapja meg. Ha valaki nem kívánja a gyerek jelvényeket gyűjteni, egyből kezdthet a felnőttel is. 


 


Tematikus jelvények


 


Túra ismétlésre nem növekszik a pontszám, egy túráért egyszer szerezhető pont.


 


Jelvény igénylése: Miután elérted a jelvényhez szükséges pontszámot a jelvény megjelenik a profilodban az új jelvényeim rovatba. Itt tudod megrendelni vagy elvetni. Ha elveted, virtuálisan akkor is megkapod.


 


Kártyák

 Az igazolókártyák túrák teljesítésével érhetőek el, egy túrán akár több is. A kártya elején a túrára jellemző fotó taláható, hatoldalán az a térképrészlet amin áthalad a túra. A térképrészletek kb 30x20km nagyságúak. Egy hosszabb túra alatt akár több térképrészleten is áthaladhatunkj, igy több kártya is megszerezhető, annyi ahány térképrészletet érint a túránk. A kártyák plasztikkártyák, méretük 86x54mm (bankkártya méretű). A hátoldali térképrészletekből egy régió vagy akár egy ország térképe is kirakható, ebből látható mely részeken túráztunk eddig. Egy térképrészletre több túra is elérhető. Teljes lefedettségre törekszünk, de ez majd folyamatosan fogjuk elérni. A kártyák sorszámozottak, azt a számú kártyát kapod meg ahányadiknak a túrát teljesítetted, azok közül akik igénylik a kártyát. Túra befejezését a készre jelentés időpontja határozza meg.


 


Kártyák betű és számjelei:


 


első két betű: ország jelzés (pl: HU - Magyarország)


harmadik betű: túra jellege (pl: K - kerékpár, T - gyalogtúra)


betűjelzések utáni szám: az adott országon és túra jellegén belüli sorszám (pl: HUT1 - Magyarországon, gyalogtúrák közül ez az első)


utolsó 3 számjegy: a kártya tényleges sorszáma (pl: HUK3 - 012  ez 12. sorszámú kártya)


 


Kártya igénylése: Miután készre jelentetted a túrát, a hozzá tartozó kátyát beteszi a profilodba az új kártyáid rovatba. Itt tudod megrendelni vagy elvetni. Fontos ha elutasítod, utólag már nem tudod megrendelni, csak ha újra teljesíted a túrát. Itt kapja meg a kártya a sorsszámot, tehát a megrendelés időpontját veszi alapul a sorszámhoz. 


 


Támogatói klubtagság

Ha támogatni szeretnéd munkánkat, az alábbi bankszámlán tudod. Amit előre is köszönünk. Az összeget te döntöd el.


 


Az oldal ingyenesen használható !


 


Érvényes tagságunkat a profilképünkben egy csillag jelzi.


Sportélet Egyesület Bankszámlaszáma: OTP 11734152-21912267


Azonosítódat tüntesd fel utalásnál, profilodban megtalálható.


 


Egyéb

 


A túrákat mindenki saját felelősségére teljesítheti.


 


Az oldalon közölt adatok eltérhetnek a valós adatoktól. Ha túra teljesítés során eltérést észlelsz, juttasd el hozzánk az információt és javítjuk a hibát.


 


Mindenkit kérünk tartsa be a kresz szabályait, valamint óvja és védje környezetét.


 
Hírek

2021-07-29

24 órás Túramaraton 2021.09.03. reggel 8 órai kezdettel. Lehet jönni, teljesen INGYENES !  Kerékpáros és gyalogos távok, bármikor ki és be lehet szállni a túrákba.


2021-05-13

Hamarosan jelentkezünk, indulhatnak az újabb közös túrák.


2021-03-24

Újabb hegységeink kaptak jelvényt, Aggteleki-karszt, Budai-hegység, Cserehát és országok legmagasabb csúcsai.


2021-02-26

Itt a tavasz, rengeteg új túra került fel. Kalanra fel !


2021-02-26

A Bükk után a Mátra és Zemplén is kapott külön jelvényt. Lehet begyűjteni.


2020-05-23

2020. Május 30-tól újra túrázunk, nézzétek az esemény rovatban.


2020-05-20

Hamarosan újra indulnak közös túráink ! Jövök az időpontokkal !


2020-03-16

Közös rendezvényeinket bizonytalan időre felfüggesztjük. Vigyázzatok magatokra !


2020-03-03

Sok új dolog történt a weboldallal. Javítottuk a jelvények kezelését, most már mindenki megtudja nézni a profiljában az elkezdett jelvényeket is, valamint a pontokat is látja hol tart. Felkészítettük új sportágak fogadására is, futás, görkorcsolya és roller fel is kerül. Hamarosan teljesíthető túrák is érkeznek hozzájuk. 


2020-02-17

Az oldalon fejlesztés folyik, nem minden működik tökéletesen, túrákat lehet feltenni azok nem vesznek el. 


2019-11-17

"Kazincbarcikai Barangoló" 1. túrája 19 fővel teljesítve. Ez egy jó kezdés :)


2019-11-14

2019. November 17-től elindul a "Kazincbarcikai Barangoló" túrasorozatunk. Egy teljes éven át folyamatos túraprogramokkal jelentkezünk. Pontos információt az események rovatban, valamint Facebook rovatunkban (facebook/sportélet.hu) olvashattok. A rendezvénysorozat ingyenes, mindenkit szeretettel várunk. Túrasorozatunk a „Színezzük együtt Kazincbarcikát” programsorozat része.


2019-09-29

Mától van Ausztriai túránk is. Valamint egy új jelvényünk azoknak, akik 1000 méter fölé jutnak a túráik során.


2019-09-20

A Sportélet Egyesület sikeres pályázatot nyújtott be a „Színezzük együtt Kazincbarcikát” helyi akciócsoport által kiírt, a „Civil szervezetek, helyi közösségek együttműködése Kazincbarcikán” című helyi felhívásra.  A HACS a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00178  azonosítószámon. Ennek köszönhetően az elkövetkezendő bő 1 évben Kazincbarcikán és környékén nagy számú közös túrázási lehetőséget fogunk biztosítani. Hamarosan bővebb információkkal jelentkezünk !


2019-07-25

Egy új tematikus jelvénnyel gazdagodtunk. I love Balaton, mely Balatont érintő túrákkal szerezhető meg. Hamarosan jönnek hozzá túrák is :)


2019-07-01

Mától van egy Kárpátaljai (Ukrán) gyalogtúránk is :)


2019-06-18

Újabb adag kártyacsomag érkezett, hozzá tartozó túrákat folyamatosan töltöm fel.


2019-03-25

Hamarsan a futók is kapnak jelvényt és hozzá természetesen kívásnak, teljesítendő távokat is :) De ehhez kicsi fejlesztésre az oldalon is szükség van :)


2019-03-07

Nyári kerékpáros és túra táboraink felkerültek a Facebookos oldalunkra.   https://www.facebook.com/groups/sportelet.hu/


2018-10-13

Itt van a 4. kártya csomag, Túrák hamarosan :)


2018-07-05

Elkészült a 3. kártya sorozat. Újabb túrák kerülnek fel folyamatosan. Elkészült az első 3 kártyás túra, a Tisza tó megkerülése.


2018-06-15

3 új jelvény készült el, már hímezve is. Kettő tematikus, amelyből az első várat érintő túrákkal szerezhető, másik teljes tókerülő túrákkal szerezhető. a harmadik jelvény a gyerek kerékpáros 4. szintű jelvény, ahol már látszik a következő sorozat jelvény szín összeállítása. Többi alap jelvénynél is ez a színkombináció következik majd.


2018-05-18

Elkészült az első külfördi túránk. Hozzá az első kártya (SKT1) is. A Szádelői vár gyalogtúra, Torna (Szlovákia) község mellett.


2018-05-09

10 új kártya készült el, ebből 9 kerékpározással egy pedig gyalogtúrával szerezhető meg. A kártyák és a túrák folyamatosan kerülnek fel az oldalra.


2018-05-01

A 2. túracsomag már előkészületben. Hamarosan elérhető lesz, néhány új helyszín és a régiek is kapnak új túrákat. 


2018-04-02

Mostantól teljes üzemben a Sportélet.hu. Lehet teljesíteni a túrákat. Midenkinek jó sportolást kívánunk :)


2018-03-27

Mai naptól elérhető az oldal, pár túra még nem látató. Regsiztrálni és nézelődni lehet, túrát teljesíteni még nem. Hamarosan az is indul.


2018-03-23

21 túra készen áll arra, hogy teljesítsétek. Ebből 12 kerékpáros és 9 gyalogtúra. Kettő túránál még néhány fotóval adós maradtam, hamarosan pótolom.


2018-03-08

JelvényekFelkerültek az alapjelvények 1-3 szintig. Ezek gyerek gyalog és kerékpártúra valamint felnőtt kerékpár és gyalogtúra. 


2018-03-08

Kártyák17 darab kártya került fel, ebből 11 kerékpártúrával, 6 gyalogtúrával szerezhető meg.